NAMASTE!

NECHTE SE OKOUZLIT INDICKÝM STÁTEM KÉRALA

Nechte se také okouzlit indickým státem Kérala - Václava Müllera tudy provedla Zuzana Zwiebel, která na jihu mystického subkontinentu žije už několik let. 

RIGHT:
ČESKÝ ROZHLAS, 2014
ABOVE:
ČESKÝ ROZHLAS, 2014

Zuzane učarovala především tamní kultura, jen málo dotčená civilizací. Dá se říct, že Kéralou a sousedním státem Tamilnadu stále rezonují zvuky prastaré Indie, dávno před příchodem Britů. Právě těchto míst se kolonizace dotkla mnohem méně než urbanistického a průmyslového severu. Oblast je také známá jako kolébka tradiční medicíny – ájurvédy.  

Nic z toho ovšem lidem nebránilo, aby si do čela zvolili komunisty. Jejich představitelé jsou zároveň hinduistického vyznání a nikomu to nepřijde zvláštní. Jde asi o jediný stát na světě, kde demokraticky zvolená komunistická strana vládne ke spokojenosti, když ne všech, tak alespoň většiny. 

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


ZUZANA ZWIEBEL
AJURVÉDSKÉ CESTY

ZUZANA ZWIEBEL

Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy, lidi se kterými se setkala na svých cestách. Své zážitky přeměňuje do různých tras, jejichž podstatu tvoří tři slová: Spirit, Story, Style.

AJURVÉDSKÉ CESTY
PARTNER NA CESTÁCH

AJURVÉDSKÉ CESTY

Ajurvédske cesty jsou určeny, pro každého, kdo by by chtěl cestovat do Indie, na Srí Lanku a Nepálu a hledá odpovědi na otázky co je ajurvéda.

+

ayurveda trails pvt | © 2018