NAMASTE!
CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI

DR. CIJITH SREEDHAR

HLAVNÍ NATUROPATICKÝ LÉKAŘ V PRAKRITI SHAKTI NÁM PŘEDSTAVIL KONCEPT KLINIKY PŘÍRODNÍ MEDICÍNY PODLE CGH EARTH. ZDE JSOU NĚKTERÉ JEHO ZAJÍMAVÉ MYŠLENKY.

Klinika přírodní medicíny CGH Earth Prakriti Shakti vás zavede na metamorfickou cestu,  kde léčitel uvnitř vás vám pomůže vytrhnout se z ignorance a chaosu nezdravého způsobu života a přeměnit jej ve stav vnitřní harmonie a klidu.

ROZDÍL MEZI AJURVÉDOU A NATUROPATICKOU LÉČBOU

AJURVÉDSKÁ LÉČBA je založena na používání bylinných medikamentů, léčivého ghee a jiných procedur, které se denně provádějí v různých dávkách, podle rozhodnutí lékaře. I po skončení léčby  mohou být některé léky předepsány k pravidelnému používání, abyste i nadále zůstali zdraví.

NATUROPATICKÁ LÉČBA  je metoda bez použití léků, kdy se vaše tělo léčí pomocí vašich vlastních, vrozených léčebných schopností. Jednotlivé procedury jsou způsoby jak tyto vaše vniřní síly aktivovat. Vědecké použití přírodních léčivých sil a lidského dotyku probouzí toho zásadního léčitele, kterým je vaše tělo. Zatímco půst - hlavní léčebný prostředek -  pročišťuje až na buněčnou úroveň, přírodní dieta vyživuje a léčí fyzické tělo (Annamaya kosha). Hlavní myšlenkou je pomalu léčit příčiny nemocí. Je to postupný proces, který vyžaduje také změny vašeho životního stylu. Když se vaše vnitřní orgány restartují a znovu začnou optimálně fungovat, budete moci snížit nebo úplně vysadit léky, které berete.
NATUROPATICKÁ HOLISTICKÁ LÉČBA

Stoupáte-li nahoru do kopců Panchalimedu, stále více a více se vzdalujete shonu a ruchu městského života. Svěže zelené kopce Panchalimedu vás dovedou do místa, které je rájem pro holistickou léčbu. Jakmile se ponoříte do lůna nedotčené přírody, daleko od každodenního rušného života, budeme vás doprovázet cestou vaší transformace. Cestou, která vás dovede k objeveni života v souladu s přírodou. Je to taková meditační pauza od únavného životního stylu moderní doby, plného stresu. Šance naslouchat vašemu tělu, mysli i duši. Příroda inspiruje a chrání vás, jakmile jste připraveni zažít uzdravující zkušenosti, které se uvnitř vás odhalují.


 

CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI
CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI
NATUROPATICKÝ ZDRAVOTNICKÝ TÝM

Zdravotnický tým v Prakriti Shakti vede Dr.Cijith Sreedhar, který se aktivně zapojuje do různých aktivit na národní úrovni, týkajících se rozvoje přírodní medicíny v Indii, společně s Dr. Anandem Prayagou. Tým dále zahrnuje Dr.Aleenu Francis, Dr.Suvitha V. Das a Dr.Nikhilu Catherin. Jejich zdravotnická praxe s několika lety zkušeností je příkladem toho, jak vědecké použití přírodní medicíny umožňuje holistické léčení mnoha zdravotních problémů, kterým dnešní společnost čelí. Podle slov Dr.Cijitha „vědecké aplikování principů přírodní medicíny a léčivý dotek lékaře ve vás probouzí zásadní léčivé síly."


 

LÉČEBNÉ PROCEDURY

Přírodní elementy jsou léčebné prvky v přírodní medicíně a procedury jako hydroterapie, bahenní terapie a helioterapie dovolují těmto elementům působit na vaše tělo, a tak umožnit léčbu a regeneraci. V léčebných programech je zahrnuta také energetická léčba, která je systémem medicíny, který pracuje s energetickou vrstvou těla zvanou „Pranayama Kosha“. Do procesu léčby jsou také zahrnuty různé masáže, které umožňují relaxaci svalů a zlepšují krevní oběh. Terapie prováděné naším týmem lékařů a terapeutů tím nejryzejším způsobem, působí bez narušení přirozených tělesných funkcí a nemají žádné vedlejší účinky.


 

CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI

Ne-moc není nic jiného než ukazatel toho, že určité věci v našem těle jsou v ne-pořádku. Jediným způsobem jak opět nabýt moc, je vrátit tyto věci zase do pořádku.

CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI
JÓGOVÁ TERAPIE

Výuka jógy je ústřední činností životního stylu v Prakriti Shakti. Jóga doplňuje a pozvedává naturopatickou léčbu. Společně naturopatie a jóga tvoří kompletní zdravotní systém, který léčí tělo, mysl i duši. Kombinováním různých aspektů a typů jógy, založeném na jejich vlastních terapeutických výzkumech, vyvinuli lékaři v Prakriti Shakti sadu léčebných postupů umožňujících léčení zevnitř a řešení specifických zdravotních problémů. Tyto postupy jsou vytvořeny propojením pěti odlišných typů jógy: Soukya jóga, Samana jóga, Dharana jóga, Dhyana jóga a Sudhi Kriyas. 


 

TERAPIE JÍDLEM A SYROVÁ STRAVA

Dbát na to, co jíte a jak jíte, je jednou z hlavních částí naturopatického životního stylu. Strava a půstová terapie, která má tři různá stádia, jsou léčebnými metodami přírodní medicíny. Každé stadium má své zvláštní stravovací požadavky k odstranění problému, zklidnění a obnově správné činnosti.

Náš stravovací tým, pod vedením našeho zdravotního týmu, si osvojil zásady zdravé výživy odpovídající naturopatické stravovací kultuře. Díky jeho gastronomickým zkušenostem se filozofie zdravého stravování vyvinula v servírování delikátních jídel, která jsou zdravě připravována a skvělým způsobem podávána.


 

CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI
CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI
TERAPEUTICKÉ A UBYTOVACÍ PROSTORY

Čas strávený v Prakriti Shakti je ozdravným pobytem uprostřed bujné zeleně. Během tohoto pobytu cítíte hřejivé teplo přírody a její léčivý dotek. Pro každý rituál jsme vytvořili speciální prostory. Tato místa, která vynikají neskutečně klidnou atmosférou a panoramatickými výhledy, jsou svatyní pro vaše splynutí s přírodou.

Prakriti Shakti má 19 apartmánů ve třech různých stylech. Snažili jsme se přenést klid krajiny Panchalimedu i do vašeho obytného prostoru. Bydlení v těchto apartmánech je jako hledání svatyně v utěšujícím objetí přírody. Útulný komfort prostorných ložnic doplňují balkóny s nádherným výhledem.


 

CESTA KE ZDRAVÉMU ŽIVOTNÍMU STYLU

Naším cílem je pomoci vám vydat se na cestu, kde přírodní síly ve vás budou nadále fungovat. Jako neustálý systém podpory vám budeme asistovat při následování zdravého životního stylu.

Tak jak se uskutečňuje vaše cesta k uzdravení, ponořujete se do této oázy klidu a blažených tónů dobrého zdraví. Vaše vnitřní já se raduje a vy se cítíte silní a odolní poklidně plout životem a pohlížet na svět v novém pozitivním světle. Příroda se stává uklidňující a vedoucí silou, která nadále žije ve vás i kolem vás. A vaše vnitřní já skutečně ztělesňuje Prakriti Shakti neboli sílu přírody.


 

CGH EARTH <br> PRAKRITI SHAKTI

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


CGH EARTH
AJURVÉDSKÁ SPOLEČNOST

CGH EARTH

CGH Earth Hotels & Resorts vytvářejí cestovatelské zážitky, které dovolují objevovat přírodu, místní komunitu a kulturu. Všechny tyto zážitky se shlukují do síly uvědomění si sebe sama a svých schopností.

DR.CIJITH SREEDHAR
DOKTOR PŘÍRODNÍ MEDICÍNY

DR.CIJITH SREEDHAR

Klinika přírodní medicíny Prakriti Shakti vás zavede na metamorfickou cestu, kde léčitel uvnitř vás vám pomůže z chaosu nezdravého způsobu života a přeměnit jej ve stav vnitřní harmonie a klidu.

ZUZANA ZWIEBEL
ZAKLADATEĽKA A DUŠA AJURVÉDSKÝCH CIEST

ZUZANA ZWIEBEL

Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy, lidi se kterými se setkala na svých cestách. Své zážitky přeměňuje do různých tras, jejichž podstatu tvoří tři slová: Spirit, Story, Style.

+

ayurveda trails pvt | © 2018