NAMASTE!

2-3 PORCE

INGREDIENCE
  • ½ hrnku / 100 g nasekané mrkve
  • ¼ hrnku /50 g nasekaných zelených fazolek
  • ½ hrnku / 100 g zeleného hrášku
  • 1 ½ hrnku / 300 g nasekaných rajčat
  • 1 čajová lžička / 5g česnekové pasty 
  • 1 čajová lžička / 5g zázvorové pasty
  • ¼ čajové lžičky mletého černého pepře
  • 1 polévková lžíce / 15 g nasekaného čerstvého koriandru
  • sůl na dochucení
POSTUP
  • Uvařte všechnu zeleninu nejlépe v tlakovém hrnci společně s česnekovou a zázvorovou pastou a dostatečným množstvím vody. Dochuťte solí, pepřem a lístky koriandru.
AJURVÉDSKÁ LÉKÁRNA NA TALÍŘI

MRKEV
Je zdrojem vlákniny, zpomaluje stárnutí buněk, je výborná na oči a obsahuje vysoké množství vitamínu A ve formě beta karotenu. Má také proti rakovinové účinky.

ZELENÉ FAZOLKY
Mají velmi nízký obsah tuku a jsou dobrým zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Fungují jako laxativum a podporují správné trávení. Zelené fazolky jsou výborným antioxidantem a obsahují velké množství vitamínů A a C, které jsou důležité pro imunitní systém.

ZELENÝ HRÁŠEK
Má vysokou nutriční hodnotu a je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů. Zelený hrášek má relativně nízkou kalorickou hodnotu a žádný cholesterol. Je výborným zdrojem proteinů a vlákniny. Obsahuje také velké množství kyseliny listové, vitamínu C, K a A.

RAJČATA
Důležitá denně používaná složka indické kuchyně. Rajčata obsahují nejen nutričně významné složky jako vápník a síru, které mají léčivé účinky, ale také spoustu minerálů, důležitých pro tělo a jeho růst. Mají velmi nízký obsah tuku a nulový cholesterol.

ČESNEK
Díky svým léčivým vlastnostem je důležitou složkou mnoha jídel. Je velmi vhodný pro lidi se srdečními potížemi a také snižuje riziko rakoviny a pomáhá při snižování nadváhy.

ZÁZVOR
Podporuje trávení a krevní oběh. Je výborný při nachlazení a kašli. Stejně jako většina koření, má také afrodiziakální účinky. Je bohatý na vitamín C. 

LÍSTKY KORIANDRU
Obsahují vysoké množství hořčíku, draslíku a vlákniny. Jsou výborným prostředkem při podráždění střev.  Pravidelná konzumace čerstvého koriandru zvyšuje imunitu a čistí krev. Koriandr se také používá na pleť, k ošetření pupínků a akné.

ČERNÝ PEPŘ
Pro svoji štiplavou chuť se hojně používá v indické kuchyni. Černý pepř je jedním z nejstarších a nejdůležitějších koření. Má stimulující účinky, působí blahodárně na zažívání a zklidňuje nervový systém.
ZELENINOVÁ POLÉVKA

THE AYURVEDIC COOKBOOK (EN)
Get Fit in Just Two Weeks 
GITA RAMESH 

V ajurvédské kuchařce paní Gita Ramesh vyjadřuje hluboké znalosti ajurvédské léčebné vědy formou ajurvédských receptů. Tyto recepty pomáhají udržovat perfektní rovnováhu a harmonii v lidském těle. Tato ajurvédská kuchařka popisuje samoléčebné metody k vyrovnání Vata, Pitta a Kapha dóš, s použitím bylinek, koření a zeleniny. Jedná se o ajurvédský přístup ke stravě, chutné vegetariánské vaření pro zdravý život.

ANGLICKÉ VYDÁNÍ ZAKOUPÍTE ZDE >>

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


GITA RAMESH
ZAKLADATELKA KAIRALI GROUP

GITA RAMESH

Pochází z rodiny věhlasných vaidiyů. Se svým manželem, K. V. Rameshem otevřela v roce 1989 první ajurvédské centrum. Dnes má Kairali pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí.

KAIRALI GROUP
AJURVÉDSKÝ RESORT

KAIRALI GROUP

První ajurvédske centrum bylo otevřené v roce 1989 v Novém Dillí, a následně ajurvédský resort „Kairali – The Ayurvedic Healing Village“ v roce 1999. Dnes má tato společnost pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí a zaměstnává přes 700 lidí v 35 lokacích v 10 zemích.

+

ayurveda trails pvt | © 2018