NAMASTE!

MASOOR DAL (DAL Z ČERVENÉ ČOČKY): 2-3 PORCE

INGREDIENCE
  • 150g červené čočky
  • 1 lžíce ghee
  • 1 lžička římského kmínu
  • 1 středně velká cibule
  • 1 lžíce česnekovo zázvorové pasty (nebo stejné množství nadrobno pokrájeného zázvoru a česneku)
  • ½ lžičky chilli (dle chuti)
  • 2 lžíce konzervovaných krájených rajčat
  • Špetka asafoetida (čertovo lejno)
  • ½ lžičky kurkumy
  • ½ lžičky garam masala
  • 1 lžička kasoori methi (listy pískavice)
  • Čerstvý koriandr
  • Zeleninový vývar
  • 1 lžíce citronové šťávy
  • Sůl
POSTUP
  • Čočku namočte na hodinu do studené vody a poté uvařte do měkka (může být až rozvařená).
  • V hrnci rozehřejte ghee a nechejte na něm rozvonět římský kmín. Poté přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a orestujte ji do zlatova, dále pak vmíchejte česnekovo zázvorovou pastu. Přidejte kurkumu, garam masalu, chilli a čertovo lejno a za stálého míchání malou chvíli restujte. Dále vmíchejte krájená rajčata a vše společně pozvolna provařujte cca 15-20 minut až uvidíte, jak se od rajčat začne oddělovat tuk. 
  • Do hrnce přidejte uvařenou čočku a zalijte ji vývarem tak, abyste dosáhli středně husté konzistence. Vařte na mírném plameni zhruba 10 minut, aby se všechny chutě řádně spojily. 
  • Nakonec osolte, dochuťte citronovou šťávou a kasoori methi (nejdříve promněte v dlaních), promíchejte a před podáváním můžete ještě posypat čerstvým koriandrem a nadrobno pokrájenou cibulkou.

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


ILONA BANSAL
ZAKLADATELKA CHAI & CHILLI

ILONA BANSAL

Moje cesta za indickým jídlem začala tím nejromantičtějším možným způsobem! Potkala jsem svého nynějšího manžela, který pochází z Indie a zjistila, že on nemůže bez „svých“ jídel existovat.

CHAI & CHILLI
INDICKÁ KUCHAŘKA ILONY BANSAL

CHAI & CHILLI

Stránky „Chai & Cilli“ vznikly jen jako koníček z lásky k indické kuchyni. Jenže z pouhého hobby se stala vášeň a postupem času i hlavní pracovní činnost. Indický kulinářský sen Ilony Bansal se plní.

+

ayurveda trails pvt | © 2018