NAMASTE!

MINI CHANDRAN, GENERÁLNÍ MANAŽERKA CGH EARTH SWASWARA, VE SVÉM PRVNÍM ROZHOVORU SE ZUZANOU ZWIEBEL ODHALUJE CO ZNAMENÁ 'SWASWARA', AJURVÉDSKÝ RESORT SITUOVANÝ NA POSVÁTNÉ PLÁŽI 'AUM', KDE MŮZETE NASLOUCHAT SAMI SOBĚ…

01: RESORT SWASWARA
Byl můj vnitřní hlas, možná to byla karma, nebo to tak prostě mělo být.
Vzpomínám, jak jsem téměř před 12 lety přijela do SwaSwary brzy po jejím otevření, v době, kdy se Indie začala otevírat ajurvédě. V té době jsem pracovala jako cestovní agent. Pamatuji si, že jsem řekla manažerovi: „Toto místo se mi moc líbí, chtěla bych tady pracovat.“ Byla to jen běžná konverzace, ale několik let poté se SwaSwara stala mojí vlastní cestou a mým domovem.
MINI CHANDRAN
Generální manažerka CGH Earth SwaSwara
JAK BYSTE POPSALA RESORT SWASWARA?

SwaSwara je ozvěnou vnitřního hlasu. Swa v sanskrtu znamená 'vlastní já' a Swara je 'zvuk. SwaSwara je o naslouchání vašemu vnitřnímu hlasu a o nalezení sebe sama. Myslím, že najít sebe sama v současném světě je celkem složité. Je to kombinace mnoha faktorů. Nakládáme si na sebe příliš těžká břemena, jsme příliš zaneprázdnění a fyzicky unavení, což vede k psychickému vyčerpání. Nejíme správně. Ale SwaSwara je místem, které vám pomůže dostatečně se zklidnit, abyste byli schopni ponořit se do sebe a porozumět vašemu vnitřnímu já. Lidé se smějí, když mluvím o SwaSwaře a říkám, že je v tomto místě určitá léčivá energie, ale myslím si, že to je přesně to, co lidé cítí, když sem přijedou.

SWASWARA SE NACHÁZÍ NA POSVÁTNÉ PLÁŽI ÓM V GOKARNĚ. SLYŠÍTE ZDE TENTO ZVUK STVOŘENÍ?

Ano, přichází to, když se naučíte vnímat vlny. Přichází to v určitou dobu vašeho života. Když jsem přišla sem, byla jsem volná, moje děti už byli dospělé. Mohla jsem opravdu investovat samu sebe do tohoto místa, a myslím, že nyní se mi to vrací. Cítím se mnohem vyrovnanější, lépe rozumím mezilidským vztahům a přijímám co mi život přináší. SwaSwara mě změnila.

Je to to, co v životě všichni potřebujeme. Včetně členů personálu, kteří sem přicházejí. Vypozorovala jsem, jak se zde mění a stávají se mnohem otevřenějšími vůči novým věcem ve svém životě. Je však jisté, že ačkoliv se může zdát, že SwaSwara není právě každého šálek čaje, je místem, které se lehce stane tím pravým šálkem už po prvním doušku. To vám říkám velmi otevřeně. Je to to nejdůležitější poselství, které ve Swaswaře obdržíte. Myslím, že jak objevíte SwaSwaru, SwaSwara objeví vás.

Swaswara je ozvěnou vnitřního hlasu. V sanskrtu Swa znamená 'vlastní já' a Swara znamená 'zvuk'. SwaSwara je o naslouchání vašemu vnitřnímu hlasu a o nalezení sebe sama. Myslím, že jak vy objevíte SwaSwaru, SwaSwara objeví vás.

GOKARNA JE TAKÉ POUTNÍM MÍSTEM

Pan Jose Dominic popsal SwaSwaru jako cestu k sobě samému. Mnoho lidí nechápalo, co tím myslel, ale tradičně v minulosti, když jste šli na pouť, měli jste čas být sami se sebou a naslouchat svému vnitřnímu já. A to je přesně to, co se děje tady. Nepřijíždíte sem na dovolenou, ze které odjíždíte domů vyčerpáni. Toto místo je o znovuobjevení a přenastavení sebe sama.

SwaSwara je ajurvédský resort, ale nejsme nemocnice. SwaSwara je více o tom, abyste sami našli to, co vám nejlépe vyhovuje. Nesoudíme v tom smyslu, že musíte dělat ajurvédu nebo jógu nebo správně jíst. Máme zde i hosty, kteří říkají: „Málo se potíme.“ Ale snažíme se jim vysvětlit, že to ani není účelem a že nemusí s nikým soupeřit. Každý člověk je jiný. A to zcela akceptujeme. Pokud se obáváte podstoupit celkovou ajurvédskou léčbu, můžete pouze okusit o čem to je s naším programem zdravého životního stylu.

JE TO JENOM MOJE PŘEDSTAVIVOST, ŽE SWASWARA Z NADHLEDU VYPADÁ JAKO VELKÉ UCHO?

Může to být představivost nebo také božská hříčka. Gokarna v překladu znamená kravské ucho. Říká se, že právě zde se Bůh Shiva vynořil z kravského ucha. Tou krávou byla Prithvi, samotná Matka Země. Hinduistická mytologie také říká, že když Bůh Parashurama, šestý avatar Boha Vishnu, stvořil Keralu, stalo se tak hozením jeho sekery z Gokarny.

BYLO PŘI VÝSTAVBĚ SWASWARY BRÁNO V ÚVAHU UČENÍ VASTU SHASTRA?

Když jsme hovořili s panem Jaigopalem, architektem, který SwaSwaru navrhoval, nezmiňoval systém Vastu Shastra (indické Feng Shui). Zmínil pouze, že územní plán SwaSwary vyplynul přirozeně z jeho kreslícího prkna.

Věřím, že tento volný tok energie můžete v resortu stále cítit. Celý prostor je otevřený, nemusíte sledovat žádné rovné linie a cítíte spojení s přírodou kolem vás. Jakmile jste zde, pochopíte, že se nemusíte nikam uzavírat, což je to, co většina z nás dělá, protože se snaží žít podle něčích nebo našich vlastních představ.

TAKŽE BYCHOM MOHLI ŘÍCI, ŽE TICHÝ HLAS SWASWARY VEDL RUKU ARCHITEKTA

Myslím, že je to tak, jak jsem již řekla, že SwaSwara je místem, které vás dostane a začne formovat, aniž chcete nebo ne. To se zřejmě přihodilo i architektovi (směje se).

Pozvali jsme Swami Yogaratnu z Bihárské školy jógy, aby nám asistovala při sestavení jógového rozvrhu a nabídky, a ona nám označila místa, kde je vhodná energie. A překvapivě je ve všech místech, které nyní k józe a meditaci používáme. Nevím, jestli se to stalo vědomě nebo náhodou, ale ráda věřím, že to tak mělo být.

URČITĚ JSTE SLYŠELA VE SWASWAŘE MNOHO ZAJÍMAVÝCH PŘÍBĚHŮ

Musíme většinu našich hostů podpořit. Nejsme tu proto, abychom soudili co nám říkají, ale proto, abychom je vyslechli a pomohli překonat psychické překážky, které si s sebou přivezli. Někdy už jen to, že vám někdo naslouchá, může samo o sobě velmi pomoci, což je v dnešním světě velmi důležité, protože nikdo nechce investovat svůj čas do povídání si a naslouchání jiným. SwaSwara vytváří a udržuje svoji vlastní komunitu. Sledujeme jak se každým rokem rozrůstají naše vánoční a novoroční stoly, jak stále více přátel SwaSwary přijíždí, abychom byli pospolu, jako staří rodinní přátelé, kteří spolu vyrůstali.

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


ZUZANA ZWIEBEL
AJURVÉDSKÉ CESTY

ZUZANA ZWIEBEL

Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy, lidi se kterými se setkala na svých cestách. Své zážitky přeměňuje do různých tras, jejichž podstatu tvoří tři slová: Spirit, Story, Style.

MINI CHANDRAN
GENERÁLNÍ ŘEDITELKA CGH EARTH SWASWARA

MINI CHANDRAN

SwaSwara je ozvěnou vnitřního hlasu. Swa v sanskrite znamená "vlastní já" a Swara je "zvuk". Echo, bájmi opředené pláže, vytvarované jako první zvuk stvoření Aum, vytváři dokonalé pozadí pro rozhovor mysli a těla v resortu Swaswara.

+

ayurveda trails pvt | © 2018