NAMASTE!

UMĚLECKÉ VYJÁDŘENÍ VYŠŠÍHO JÁ

Shakti je prvotní ženská energie, která ovlivňuje vznik vesmíru. Je počátkem veškeré kreativní a rozmanité aktivity. Podporuje nové způsoby myšlení, transformování energie, dává odvahu být volný, ale také ve spojení s celým světem.

TECHNIKA PROVEDENÍ:

Podržte obě pěsti blízko čela s levou rukou nad pravou.

Shakti je prvotní ženská energie, která ovlivňuje vznik vesmíru. Je počátkem každé kreativní a rozmanité aktivity. Podporuje nové způsoby myšlení, transformování energie, dává odvahu být volný, ale také ve spojení s celým světem. Shakti je uměleckým vyjádřením vyššího já a spojení s vesmírem.

Shakti mudra zklidňuje nervový systém a může se praktikovat kdekoliv a kdykoliv, když člověk potřebuje úlevu. Avšak doporučuje se praktikovat toto gesto v tichém prostředí, soustřeďujíce se na dýchání, pokud je možné ne více než 10-15 minut třikrát denně. Přílišné používání této mudry může vyvolat letargii.

Pro ty, kteří se zabývají spirituální jógovou praxí, má Shakti mudra ovlivňovat svadisthanu (sakrální čakru) a často je považována za smyslnou neboli „ženskou čakru“ kvůli svému působení na oblast pánve. Tato mudra se může kombinovat s meditativními pozicemi, jako padmasana (pozice lotosu) nebo s pozicemi otevírajícími pánev, jako malasana (pozice girlandy), anebo utkata konasana (pozice bohyně), k prohloubení jejího efektu.

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


AJURVÉDSKÉ CESTY
PARTNER NA CESTÁCH

AJURVÉDSKÉ CESTY

Ajurvédske cesty jsou určeny, pro každého, kdo by by chtěl cestovat do Indie, na Srí Lanku a Nepálu a hledá odpovědi na otázky co je ajurvéda.

+

ayurveda trails pvt | © 2018