NAMASTE!
Ajurvéda   |   AYURVEDIC BREAKFAST, PRAHA

AJURVÉDSKE CESTY SE ZUZANOU ZWIEBEL

AYURVEDIC BREAKFAST

Vydejte se na cestu za ájurvédou, za esencí a principy prastaré vědy o životě, která je životním stylem mnoha lidí po celém světě. 

Poznejte, jak lze tradiční indický medicínský systém, který čerpá z moudrosti starověkých indických léčebných tradic, aplikovat do moderního života tak, aby se stal naší přirozenou součástí, která harmonizuje rozbouřené tempo moderní doby. 

Najděte si zastávku ve svém zběsilém životním tempu a dopřejte si pravidelnou špetku inspirace v podobě několika řádků o ájurvédě - vědě o životě, která dokáže léčit naše těla, mysl i duši. Třeba se několik minut četby promění ve skutečnou osobní pouť - ať už vás to zavede do Indie, na Srí Lanku či do Nepálu, kde možná zazní odpovědi na vaše otázky mnohem výrazněji než v běžném evropském prostředí. Ájurvéda je symbolem osobního rozvoje, uměleckým vyjádřením zdravého životního stylu a uměním být sám sebou v rovnováze s okolním světem. Na webu ayurvedicbreakfast.cz vám prostřednictvím článků pravidelně přinášíme „zdravotní dávku“ o tomto učení. Od září si tam můžete přečíst také autentické články od Zuzany Zwiebel, od ženy, pro kterou se ájurvéda stala osudem.

ZUZANIN PŘÍBĚH 

Zuzana dlouhodobě spolupracuje se slovenskou cestovní kanceláří SATUR, pro kterou připravuje cestovatelské balíčky a provází její klienty. V rámci své Shakti Trails vytvořila informační a inspirativní portál o ájurvédě Ayurveda Journals. Ten bude doplněn o Ayurveda Trails, což bude rezervační systém, kde si potenciální klient bude moci najít dle různých kritérií (jako je například způsob léčby, destinace, ale například také dle čaker) nejvhodnější ájurvédský resort. „V Indii je spiritualita největší byznys a je tam velmi tenká hranice mezi turismem a autenticitou. I z toho důvodu jsem se rozhodla o tom začít psát a vytvořit transparentní rezervační systém,“ uvádí zakladatelka. 

Zuzana propojuje cestování s léčením, Evropu s Asií, lidi se zájmem o ájurvédskou nauku s ájurvédskými lékaři a odborníky na jógu tak, aby našli takový ájurvédský resort, který pro ně bude ideální. Zuzana nespojuje pouze zajímavá místa na mapě, ale i osudy lidí, se kterými se setkala na svých cestách. Její inspirativní zážitky, o kterých na svém webu píše, vystihují tři klíčová slova: Spirit - o lidech, kteří dělají něco zajímavého, Story - neobyčejně obyčejné příběhy, Style - umělecký rozměr života. „Všechno má v ájurvédě svůj význam, každý detail je práce s energií. Například tanečnice v Indii jsou oblečeny tak, aby každá část jejich oblečení a šperků masírovala určitou čakru. Všechno je dokonale propojené,“ popisuje Zuzana.

POD LUPOU

„Jsem cestovatelkou časem a prostorem, která je narozena ve znamení Nakshatra Chitra dle védské astrologie a v místě, kde vyklíčily kořeny stromů,“ usmívá se Zuzana. Mezi její srdcové záležitosti patří běh, bílá barva a káva. Nejoblíbenější knihou je Sto roků samoty od Gabriela Garcíi Márqueze, nejraději poslouchá Singas Project, Melanii De Biasio či Dmitrije Šostakoviče. Říká, že jí jsou umělecky nejbližší díla od Maxe Ernsta, Salvadora Dalího či Alberta Giacomettiho. „Mým cestovatelským snem je strávit každý rok jeden měsíc v jiném městě. A mé motto? V.I.T.R.I.O.L.I.U.M. Visita Interiora Terrae Rectificando Invenies Occultum Lapidem Veram Medicinam čili ve volném překladu Navštiv nitro země, očištěním najdeš kámen mudrců,“ vysvětluje alchymistickou formuli.

SMYSL ŽIVOTA

Co je podle vás smyslem života, ptám se Zuzany. „Jde o nekonečný proces. Vnímám to stejně jako hinduisté. Ti říkají, že se máme zbavit strachu ze smrti, protože ta je jen přechodem do jiné formy. Jde o nekonečnou cestu, která je procesem našeho učení,“ uzavírá Zuzana Zwiebel, která tvrdí, že nevěří v minulé životy, protože je o nich přesvědčená.

Text: Barbora Vojtková

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


AYURVEDIC BREAKFAST
PARTNER AJURVÉDSKE VEČEŘE S PREDNÁŠKOU

AYURVEDIC BREAKFAST

Ayurvedic Breakfast není jen o zdravém stravování, ale i cesta, jejíž cílem je duševní harmonie a energie, které je v dnešním uspěchaném světě těžké dosáhnout.

+

ayurveda trails pvt | © 2018