NAMASTE!

Zastavte se! Jste v resortu Svatá Kateřina, v krajině, kde harmonie našla své jméno.

Pokud ještě nemáte vybrané místo pro vyskoušení ajurvédy a jógy a chcete něco udělat pro své zdraví, tak rozhodně neuděláte chybu, když zvolíte pobyt v jednom z nejzdravějších míst v České republice, v místě plném pohody a klidu uprostřed nádherných lesů a luk, v místě s průzračně čistou vodou pramene sv. Kateřiny, v místě, kde harmonie našla své jméno.

LOKALITA

Resort je umístěn uprostřed majestátních lesů v nadmořské výšce 750 m mezi Pelhřimovem a Telčí, 130 km od Prahy i od Brna a 3 km od městečka Počátky. Resort Svatá Kateřina leží na místě původních Lázní Svaté Kateřiny, vybudovaných na přelomu 18. a 19. století u léčivého pramene zasvěceného sv. Kateřině. Léčili se zde s úspěchem nervové choroby, choroby ledvin, srdce, žlučníku nebo dna.

WELLNESS & SPA

Wellness & spa nabízí sauny s ochlazovanícm bazénkem a venkovní ochlazovnou, páry, aromaterapeutické koupele, masáže, ajurvédské a Thai a Bali masáže, zábaly, rasulbath, whirlpool a relaxační prostory. V resortu je široká sportovní nabídka: 3 tenisové kurty, golfová cvičná louka driving range, jízdárna, fotbalové a multifunkční hřiště, stolní tenis a chata s ohništěm. V půjčovně sportovních potřeb jsou tenisové rakety, badminton, pétanque, florball, běžky, sněžnice, brusle  a hokejky. Běžeckou stopu má resort vlastní a bruslení je možné na horním jezírku. V létě vozí shuttle bus 8 km tam a zpět hosty na koupání do průzračně čisté vody zatopeného lomu v Horní Cerekvi. Milovníci adrenalinu si mohou pronajmout celoročně psí spřežení s musherem. 

VÍKENDOVÉ PROGRAMY

Během víkendů jsou vypsané hodiny s trenéry a lektory. Cvičí se: jóga, jóga bez tíže, Pilates, Tae bo, Bosu, Nordic Walking, tanec  atd.  Dietologická laboratoř s unikátním přístrojem  InBody 720 a službami odborného nutričního poradce. Přístroj s vysokou přesností stanoví, kolik procent z tělesné hmotnosti tvoří svalová tkáň, bílkoviny, kostní tkáň, voda celková, voda podkožní a vnitrobuněčná, tuková tkáň, minerální látky (v kostech i mimo ně) a buněčná tkáň. Dietolog vyhodnotí výsledky a doporučí vhodné pohybové aktivity a úpravu jídelníčku. Je možné si předem objednat i speciální jogínskou stravu.

V nabídce je široký výběr balíčků:  wellness pobyty, romantické víkendy pro dva, pobyty se cvičením jógy, Pilates nebo s tancem, speciální pobyty pro ženy a rodiny s dětmi (ty jsou možné ve vybraných termínech, o svátcích a o prázdninách) a pobyty pro muže. Specialitou jsou hubnoucí, detoxikační a antistresové pobyty. Vše samozřejmě pod dohledem odborných trenérů, nutričních konzultantů a s výbornými výsledky. Na své si přijdou i milovníci koní ale i začátečníci. A vánoční svátky jsou v resortu plné klidu a rodinné pohody a Silvestr je vždy vyprodaný.

RESORT

Resort disponuje 79 dvoulůžkovými pokoji ve třech objektech: hotel Svatá Kateřina: 42 pokojů typu Cabernet, Merlot, Sauvignon, Pinot a 3 junior suite Carmenere.

V hotelové budově je restaurace, kavárna s terasou a molem u jezírka, dvě prosklené verandy, bar, vinotéka, wellness & spa, obchůdek  se suvenýry a dvě jógové tělocvičny používané i jako konferenční salonky. V prvním patře hotelu je terasa se čtyřmi venkovními hydromasážními vanami.

V Hotelu Garnison je 10 prostorných pokojů, některé i se šatnami, typu Chardonnay, vhodných pro rodiny s dětmi nebo pro hosty se psy. Je zde i obchod se sportovním oblečením, vybavením pro golfisty, pro jógu, hygienickým zbožím a kosmetikou.

Hotel Gymnasion má v prvním patře 24 pokojů typu Shiraz a je zde i RA sluneční louka.  V souladu s filosofií resortu nejsou na pokojích TV a do resortu a zpět vozí hosty z parkoviště resortu v Počátkách shuttle bus. V přízemí budovy je dietologická laboratoř s diagnostickým přístrojem InBody 720, posilovna, 4 tělocvičny pro cardio aktivity, kosmetický salon, manikúra, pedikúra. Maximální ubytovací kapacita resortu i včetně služebních bytů je až 180 lůžek. Všechny pokoje jsou velmi pohodlné, s koupelnami a WC, jsou vybavené stylovým nábytkem a jejich součástí jsou župany a trepky. Bohatá snídaně formou rautu je zahrnuta v ceně pokoje. 

Čtvrtou budovou resortu je historická kavárna Caffé Pavillion, kde je 88 míst k sezení u stolů nebo 150 míst při rautové úpravě.  Součástí budovy je oblíbený pánský klub Club s kulečníkem, krytá terasa a nezastřešená terasa. Tato budova je k pronajmutí pro firemní akce, svatby, oslavy a školení. Uzavřené společnosti poskytuje veškerý komfort, včetně možnosti pohodného uspořádání se sedacími koženými soupravami s konferenčními stolky.

Resort je vybaven moderní A/V a prezentační technikou, internetem a ve všech konferenčních prostorách je denní světlo. Vynikající, chutná a zdravá kuchyně používá pouze kvalitní suroviny a součástí menu i snídaňového rautu jsou kalorické hodnoty pokrmů. Resort Svatá Kateřina věnuje rovněž velkou péči vyvážené stravě. Klient má k dispozici přehled energetických výdejů při nabízených pohybových aktivitách a v menu restaurace Voda jsou uvedeny u všech jídel jejich kalorické hodnoty. Vhodně upravená jídla z kvalitních surovin spolu s čistým přírodním prostředím činí z Resortu Svatá Kateřina ideální místo zdravého odpočinku a zábavy pro vaše děti.

Z HISTORIE

Kouzlo Svaté Kateřiny je nepopsatelné, nesdělitelné ale historicky prokazatelné. První literární zmínku o prameni Sv. Kateřiny nalézáme v Hájkově Kronice České (1541) jako o svaté vodě u Počátek, kde se v roku 1423, po bitvě u nedalekého rybníka Boru u Horních Dubenek poblíž Počátek, ošetřovali ranění husité. V 16. století k těmto pramenům často zajížděli páni z Hradce, kdy zde Adam I. zbudoval lázně, tehdy zvané Dobrá voda. O objevu a prvním uspořádání lázeňského pramene nejsou žádné písemné doklady. Podle pověsti byl používán již od starodávna.

Pramenitá voda je krystalicky čistá, perlící, příjemné chuti. Teplota pramene je plus 6 stupňů. Příliv vody je velmi značný a pramen i při velké spotřebě je nevyčerpatelný. Hojí se jím revmatické, dnavé a jiné bolesti s nejlepším výsledkem.

V brožuře z roku 1872, kterou vydal tehdejší majitel Karel Bachmann uvádí: "Minerálních zřídel u Počátek pro léčivou jejich moc již v středověku zhusta se užívalo. Alkalický pramen sv. Kateřiny váže přebytek kyselin žaludkových, dráždí mírně průchod střevní a odstraňuje často překážky v odměšování žluče". V roku 1895 provedli profesoři Hueppe a Gintl chemický a bakteriologický rozbor vody pramene sv. Kateřiny a nazývali jej "ideálem vody", která  působí nejen blahodárně na kůži, nýbrž i cestou reflektorické činnosti nervů posiluje výkony srdce, plic, ústrojí zažívacího a žláz, působí na celou nervovou soustavu a na proměnu látek.

Toto jsou pouze útržky z historie lázní, na kterou navázala i dětská léčebna horních cest dýchacích, ale i ta je již minulostí. Voda si ale svou jedinečnou kvalitu podržela dodnes!

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


RESORT SVATÁ KATEŘINA
AJURVÉDA A JÓGA RESORT

RESORT SVATÁ KATEŘINA

Kouzlo Svaté Kateřiny je nepopsatelné, nesdělitelné ale historicky prokazatelné. První zmínku o prameni Sv.Kateřiny nalézáme jako o svaté vodě u Počátek, kde se v roku 1423, po bitvě ošetřovali ranění husité. Dnes je to první ajurvédský resort v Čechách.

+

ayurveda trails pvt | © 2018