NAMASTE!
Ajurvéda   |   AJURVÉDSKA KUCHAŘKA GITY RAMESH

ZELENINOVÁ POLÉVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI

GITA RAMESH

2-3 PORCE

INGREDIENCE
  • ½ hrnku / 100 g jemně nakrájené cibule
  • 3 řapíky jemně nasekaného celeru
  • 1 hrnek / 200 g jemně nasekaných zelených fazolek
  • 1 hrnek / 200 g zeleného hrášku
  • ½ hrnku / 100 g ovesných vloček
  • sůl na dochucení
  • ½ čajové lžičky / 2 ½ g římského kmínu
AJURVÉDSKÁ LÉKÁRNA NA TALÍŘI

OVESNÉ VLOČKY
Díky vysokému obsahu vitamínů a esenciálních mastných kyselin podporují dlouhověkost a dobré zdraví. Také snižují riziko rakoviny.

CELERY
It is an important medicinal plant, which helps in curing various health disorders. It helps in arthritis, rheumatism, liver disorders, etc. Celery contains minerals, vitamins and its oil has a specific effect on the regulation of nervous system with great calming influences. It also helps to reduce high blood pressure. 

ZELENÉ FAZOLKY
Mají velmi nízký obsah tuku a jsou dobrým zdrojem mnoha vitamínů a minerálů. Fungují jako laxativum a podporují správné trávení. Zelené fazolky jsou výborným antioxidantem a obsahují velké množství vitamínů A a C, které jsou důležité pro imunitní systém.

ZELENÝ HRÁŠEK
Má vysokou nutriční hodnotu a je zdrojem mnoha vitamínů, minerálů a antioxidantů. Zelený hrášek má relativně nízkou kalorickou hodnotu a žádný cholesterol. Je výborným zdrojem proteinů a vlákniny. Obsahuje také velké množství kyseliny listové, vitamínu C, K a A.

ŘÍMSKÝ KMÍN
Koření, které se již od starověku používá pro svoji výraznou chuť a aroma. Je vynikající při zažívacích potížích. V ajurvédě se hojně používá voda s kmínem po jídle, což podporuje trávení a má antiseptické účinky.

CIBULE
Cibule je už od pradávna používána při přípravě jídel díky své nutriční hodnotě. Má močopudné účinky, je výborná pro zažívání, na srdce, oči a klouby. Má nízký obsah tuku a kalorií a žádný cholesterol. Extrakt z cibule je velmi dobrý na artritidu, při kašli a nachlazení, astmatu a zánětu průdušek. 
POSTUP
  • Do velké pánve dáme všechnu zeleninu společně s 6-7 hrnky vody. Dusíme asi 30 min. Přidáme ovesné vločky a vaříme dalších 10 min. Dochutíme solí a čerstvě opraženým kmínem. 
ZELENINOVÁ POLÉVKA S OVESNÝMI VLOČKAMI

THE AYURVEDIC COOKBOOK (EN)
Get Fit in Just Two Weeks 
GITA RAMESH 

V ajurvédské kuchařce paní Gita Ramesh vyjadřuje hluboké znalosti ajurvédské léčebné vědy formou ajurvédských receptů. Tyto recepty pomáhají udržovat perfektní rovnováhu a harmonii v lidském těle. Tato ajurvédská kuchařka popisuje samoléčebné metody k vyrovnání Vata, Pitta a Kapha dóš, s použitím bylinek, koření a zeleniny. Jedná se o ajurvédský přístup ke stravě, chutné vegetariánské vaření pro zdravý život.

ANGLICKÉ VYDÁNÍ ZAKOUPÍTE ZDE >>

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


GITA RAMESH
ZAKLADATELKA KAIRALI GROUP

GITA RAMESH

Pochází z rodiny věhlasných vaidiyů. Se svým manželem, K. V. Rameshem otevřela v roce 1989 první ajurvédské centrum. Dnes má Kairali pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí.

KAIRALI GROUP
AJURVÉDSKÝ RESORT

KAIRALI GROUP

První ajurvédske centrum bylo otevřené v roce 1989 v Novém Dillí, a následně ajurvédský resort „Kairali – The Ayurvedic Healing Village“ v roce 1999. Dnes má tato společnost pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí a zaměstnává přes 700 lidí v 35 lokacích v 10 zemích.

+

ayurveda trails pvt | © 2018