NAMASTE!
Ajurvéda   |   AJURVÉDSKA KUCHAŘKA GITY RAMESH

SALÁT Z MRKVE A ČERNÉHO RYBÍZU

GITA RAMESH

2-3 PORCE

INGREDIENCE
  • ½ hrnku nebo 100g černého rybízu (munakka)
  • 5-6 středně velkých mrkví (gajar)
  • ½ hrnku nebo 100g nasekaného celeru
  • ½ čajové lžičky nebo 2 ½ ml medu
  • ½ čajové lžičky nebo 2 ½ ml limetkové šťávy (nimbu)
  • špetka soli
POSTUP
  • Černý rybíz namočte na 5-10 min do vařící vody a poté sceďte. Umyjte a okrájejte mrkve. Nastrouhejte je do salátové mísy a přidejte celer, med, limetkovou šťávu a sůl. Dobře promíchejte. Přidejte černý rybíz a podávejte na talíři s plátkem citrónu.
AJURVÉDSKÁ LÉKÁRNA NA TALÍŘI

MRKEV
Je zdrojem vlákniny, zpomaluje stárnutí buněk, je výborná na oči a obsahuje vysoké množství vitamínu A ve formě beta karotenu. Má také protirakovinové účinky.

ČERNÝ RYBÍZ
Obsahuje celý komplex vitamínů, především vitamín C, soli hořčíku a esenciální oleje. Je považován za elixír mládí. Má velmi dobré diuretické a anti-revmatické účinky a pomáhá ke snížení kyseliny močové.

CELER
Velmi důležitý druh zeleniny, kterýse používá při léčbě různých zdravotních problémů. Pomáhá při artritidě, revmatismu, onemocnění jater a mnoha dalších nemocech. Celer obsahuje mnoho vitamínů a minerálů a má blahodárný účinek na regulaci nervového systému a jeho zklidnění. Pomáhá také snižovat krevní tlak.
SALÁT Z MRKVE A ČERNÉHO RYBÍZU

THE AYURVEDIC COOKBOOK (EN)
Get Fit in Just Two Weeks 
GITA RAMESH 

V ajurvédské kuchařce paní Gita Ramesh vyjadřuje hluboké znalosti ajurvédské léčebné vědy formou ajurvédských receptů. Tyto recepty pomáhají udržovat perfektní rovnováhu a harmonii v lidském těle. Tato ajurvédská kuchařka popisuje samoléčebné metody k vyrovnání Vata, Pitta a Kapha dóš, s použitím bylinek, koření a zeleniny. Jedná se o ajurvédský přístup ke stravě, chutné vegetariánské vaření pro zdravý život.

ANGLICKÉ VYDÁNÍ ZAKOUPÍTE ZDE >>

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


GITA RAMESH
ZAKLADATELKA KAIRALI GROUP

GITA RAMESH

Pochází z rodiny věhlasných vaidiyů. Se svým manželem, K. V. Rameshem otevřela v roce 1989 první ajurvédské centrum. Dnes má Kairali pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí.

KAIRALI GROUP
AJURVÉDSKÝ RESORT

KAIRALI GROUP

První ajurvédske centrum bylo otevřené v roce 1989 v Novém Dillí, a následně ajurvédský resort „Kairali – The Ayurvedic Healing Village“ v roce 1999. Dnes má tato společnost pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí a zaměstnává přes 700 lidí v 35 lokacích v 10 zemích.

+

ayurveda trails pvt | © 2018