NAMASTE!

2-3 PORCE

INGREDIENCE
  • 3 na plátky nakrájená rajčata
  • 1 středně velká nakrájená okurka (khira)
  • 2 středně velké nakrájené červené ředkvičky (lal mooli)
  • 1 nasekaný řapík celeru
  • ½ čajové lžičky nebo 2 ½ ml limetkové šťávy (nimbu)
  • sůl na dochucení
POSTUP
  • Na talíř položte rajčata, na ně vrstvu okurek a pak ředkvičky. Salát ozdobte nasekaným celerem. Přidejte limetkovou šťávu a dochuťte solí.
AJURVÉDSKÁ LEKÁRNA NA TALÍŘI

RAJČATA
Důležitá denně používaná složka indické kuchyně. Rajčata obsahují nejen nutričně významné složky jako vápník a síru, které mají léčivé účinky, ale také spoustu minerálů, důležitých pro tělo a jeho růst. Mají velmi nízký obsah tuku a nulový cholesterol.

OKURKA
Velmi důležitá součást stravy, díky svým četným léčebným účinkům. Je vhodná i při kožních problémech a má blahodárný vliv na oči. Pravidelná konzumace okurkové šťávy je velmi účinná, stejně jako její externí použití. Obsahuje téměř 90% vody a proto je velmi vhodná při snižování váhy.

ČERVENÁ ŘEDKVIČKA
Podobně jako bílá ředkev, má i červená ředkvička velmi vysokou nutriční hodnotu. Je bohatá na kyselinu askorbovou, kyselinu listovou a draslík. Je dobrým zdrojem vitamínu B6, riboflavinu, hořčíku, mědi a vápníku. Její konzumace pomáhá regulovat tělesný metabolismus.

CELER
Důležitá léčivá plodina, která se používá při léčbě různých zdravotních problémů. Pomáhá při artritidě, revmatismu, onemocnění jater a mnoha dalších nemocech. Celer obsahuje mnoho vitamínů a minerálů a má blahodárný účinek na regulaci nervového systému a jeho zklidnění. Pomáhá také snižovat krevní tlak.
ČERSTVÝ ZAHRADNÍ SALÁT

THE AYURVEDIC COOKBOOK (EN)
Get Fit in Just Two Weeks 
GITA RAMESH 

V ajurvédské kuchařce paní Gita Ramesh vyjadřuje hluboké znalosti ajurvédské léčebné vědy formou ajurvédských receptů. Tyto recepty pomáhají udržovat perfektní rovnováhu a harmonii v lidském těle. Tato ajurvédská kuchařka popisuje samoléčebné metody k vyrovnání Vata, Pitta a Kapha dóš, s použitím bylinek, koření a zeleniny. Jedná se o ajurvédský přístup ke stravě, chutné vegetariánské vaření pro zdravý život.

ANGLICKÉ VYDÁNÍ ZAKOUPÍTE ZDE >>

VÍCE INSPIRACE >>

CESTUJTE S NÁMI

VÍCE INSPIRACE


GITA RAMESH
ZAKLADATELKA KAIRALI GROUP

GITA RAMESH

Pochází z rodiny věhlasných vaidiyů. Se svým manželem, K. V. Rameshem otevřela v roce 1989 první ajurvédské centrum. Dnes má Kairali pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí.

KAIRALI GROUP
AJURVÉDSKÝ RESORT

KAIRALI GROUP

První ajurvédske centrum bylo otevřené v roce 1989 v Novém Dillí, a následně ajurvédský resort „Kairali – The Ayurvedic Healing Village“ v roce 1999. Dnes má tato společnost pod svou záštitou více než třicet center po celé Indii i v zahraničí a zaměstnává přes 700 lidí v 35 lokacích v 10 zemích.

+

ayurveda trails pvt | © 2018